JellyPages.com

Thursday, December 6, 2012

Wednesday, December 5, 2012

Teringin atau menginginkan?

Assalamualaikum pembuka blog ku..
Teringin... ohh,aku teringin nak memiliki hp touch like Iphone5 or Samsung yg baru kuar ni.. mmg klass. bergaya nmpk mewah..
nak beli mmg tak mampoo klo time ni..koz tak keja lagi kan.so tahan hati jerla..
well ni lah jiwa remaja..Menginginkan sesuatu yg baru dan mengikut arus kehidupan pada zaman kini. tak boleh takda..nak nak nAKKK jugak. so kalo nak kena kerja..baru boleh dpt..kita ni bukan org kaya or millionaire..org biasa jer.so kerja dan usaha.pasti dapat. jgn nak mintak jer nga parent..kesian kt parent koz dha bertungkus lumus nak beri kesempurnaan kt anak-anaknya.. hurm..apa yang pentiing..USAHA.. insyaallah dpt apa yang kita nak..kan..

Habis..
    Awan Anbar..

Menganggur?? oh tidak!

Assalamualaikum..
Hari ni,masa ini dan saat ini..Aku cuma tgh menunggu result dari SPA8 sama ada aku dipilih sebagai Jururawat U29. 
Hurm..bukan apa,aku teringin nak kerja dan berkhidmat disektor kerajaan. dha la belajar selama 3tahun dalam bidang kejururawatan di salah satu IPTS di PJ..kuar jer menganggur.. taknak la mcm ni.. kalo i balik kpg,mesti org tanya..'dah kerja ker?' mls dha nak menjawab nyer.. kalo nak kerja luar dari bidang i ok..tp sayang la dgn ilmu yg dituntut selama ini..kalau lah aku boleh undur masa..hurm.. tapi aku percaya pada rezeki ALLAH..pasti ada sesuatu yang akan berlaku.. keajaiban? atau peluang? biarlah aku tunggu jawapan nya..bukan tak try mana2 intreview...but mmg dha try..cuma rezeki takda.mungkin BI utk reslut spm aku tak krdt kot.. entahlah..
kalo ada msa aku nak ulang blik kertas BI tuh..maybe senang kot nak cari kerja skrg. bukan tu jer,aku kerja ni nak kumpul pengalaman walaupun secebis jer.. sebab pengalaman itu penting dan berharga.. tpi tak per la. aku redha dan akan trus mencuba. Hope doakan aku dimurahkan rezeki supaya aku boleh bantu family aku dan tahap kehidupan ku.. 

habis..
  Awan Anbar.

Friday, May 6, 2011

Sayang Emak..


SElamat hari IBU! to all yang bergelar ibu la erk..tak kira la ibu apa pun,yang penting ada gelaran ibu.heheehe..haku hope semua ibu sentiasa tabah menghadapi dugaan,ceria slalu,takmo la sedih2,and then semoga ibu dirahmati ALLAH swt..amin.hah..to my mum plak..aku sayang mak..hehe..in sarawak language 'kmk sayang mak kamek'.hehehee..

Friday, March 25, 2011

BErmulaNYA LAngKAH KAmi seBAGAi pelajar juruRAWAt di liNCOln college,selaNGOR.
KAmi,darI SARAWAk bumi kenyalaNG

Friday, March 4, 2011

Diari hIDUp Mac


Aku,
5 maRch 2011,1248pm

hmm...boring nye hari ni...so,kluar ke kuala nerang..
hasrat nak beli cermin mata..tapi takder..
so aku singgah kat cybr cafe dulu..seblum tu aku g tmpt buat baju..nak tanya er,kao dha siap ker belum...koz hari tu makcik tu ckp bju siap dalam masa 1week..tpi ni dah 2week..
takper la.
aku rindukan dia..aku sayang dia..tak tau la bila perasaan cinta itu da terhadapnya..
hmm..tapi Tuhan aku berharap dialah gadis yang aku akan cinta dan dapt merubah diriku..
so..macam tu jer la..
kalo citer pasal kawan atau prsahabatan..hmm...semua tak bleh..
mesti ada pahit nyer..aku try untuk berkawan tapi..
tak bleh..aku tambah benci ader la..
astafirrullahalhazim..tak baik..hehehe
hah,thun ni..abg aku nak kahwin..ys..aku mesti baLIK.
aku ta nak terlepas..perkahwinan pertama dalam keluarga aku..
alu harap dorang bhagia selamanya dan kekal kan lah jodoh mereka..
hmm..tu jer lah untuk hari ni...aku nak blaa..

bye...
Assalamualaikum.

Wednesday, November 24, 2010

LINCOLN COLLEGE

LINCOLN COLLEGE
disINIlah tempat ku belaJAR..
DIPLoma on nursING.

Mayang Plaza, Block A, No 1 Jalan SS 26/2, Taman Mayang Jaya, 47301, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan,
Kuala Lumpur, Malaysia.

T: +603-7806 3478
F: +603-7806 3479
E: info@lincoln.edu.my